انجام غربالگری سرطان زنان(پاپ اسمیرو معاینه سینه)

یکی از سرطان های مهم ، سرطان دهانه رحم می باشد ، که غربالگری آن شامل بررسی ویروس پاپیلوما ، hpv یا انجام پاپ اسمیر است که انجام آن به درمان این سرطان کمک می کند . نباید اجازه داد سرطان به مرحله ای پیشرفت کند که غیر قابل درمان باشد .

روش های غربالگری سرطان دهانه رحم

غربالگری سرطان دهانه رحم به دو روش انجام می شود :

تست پاپ اسمیر
تست پاپ اسمیر با استفاده از برس و ویاری که مایع خاصی ( نگهدارنده ) در آن وجود دارد ، انجام می شود . خانم در پوزیشن معاینه ژنوکولوژی قرار می گیرد . پزشک با استفاده از این برس ، سلول های دهانه رحم را می تراشد و در این محلول قرار می دهد . این محلول حداکثر می تواند تا ۷۲ ساعت به آزمایشگاه منتقل شود و در دمای معمولی اتاق قرار بگیرد . در آزمایشگاه به وسیله سانتریفیوژ های خاصی ، سانتریفیوژ می شود و سلول ها جدا می شود . این سلول ها توسط سیتوپاتولوژیست مورد بررسی قرار می گیرد . در صورتی که جواب تست منفی باشد همه چیز خوب است ویال در وضعیت ژنیکولوژیسلولهای غیر طبیعی دیده نمی شود. در صورتی که سلول های غیرطبیعی مشاهده شد پزشک تصمیم می گیرد آزمایش بعدی را انجام بدهد .

تست HPV یا هیومن پاپیلوما
برای بررسی ویروس hpv دستگاه تناسلی خانم ها از همان محلولی که برای سیتولوژی گرفته شد ، استفاده میشود و نیازی به آزمایش مجدد نیست. این تست از سن ۲۵ یا ۳۰ سالگی به بعد انجام می شود . درصورتی که جواب تست منفی باشد به معنای اینست که ویروس hpv در دهانه رحم وجود ندارد . بنابراین در صورتی که این تست و تست پاپ اسمیر منفی باشد هر ۳ سال یکبار باید این آزمایش ها تکرار شود. به طور کلی غربالگری تا سن ۶۵ سالگی باید ادامه می یابد. در صورتی که فرد تا ۶۵ سالگی به بیماری سرطان دهانه رحم مبتلا نشود دیگر نیازی به غربالگری نیست .

سن غربالگری سرطان دهانه رحم
سن شروع غربالگری این نوع سرطان از ۲۱ سالگی می باشد اما اگر از این سن شروع کنید انجام تست پاپ اسمیر است . و تست بررسی ویروس هیوماپاپیلوما در این زمان انجام نمی شود بلکه بعد از سن ۲۵ سالگی می توان این تست را انجام داد .

معاینه فیزیکی پستانها به چه دلیل انجام می شود؟
معاینه فیزیکی پستانها به منظور اهداف زیر انجام می شود:

یافتن توده و یا تغییری در پستانها که می تواند نشانی از مشکلی جدی مانند سرطان پستان باشد.
چک کردن سایر مشکلات پستانی که می تواند به درمان های بیشتر نیاز داشته باشد مانند فیبروآدنوما و یا ورم پستان.

برای انجام معاینه فیزیکی پستانها چه آمادگی های قبلی لازم است؟
در صورت بروز موارد زیر به ماما یا پزشک خود اطلاع دهید:

داشتن توده و یا بروز تغییری در پستان ها. این تغییرات می تواند شامل تغییراتی در ظاهر پستان و یا وجود ترشحات نوک سینه باشد.

در برخی خانم ها نوک پستان به داخل پستان فرو رفته است (نوک پستانهای فرورفته). در این خانم ها این نکته نرمال است اما اگر تا به حال چنین نبوده و فرد ناگهان متوجه این تغییر در نوک پستان شده باشد باید به مامای خود اطلاع دهد.

داشتن درد در یکی از پستان ها مخصوصا اگر به درد دوران قاعدگی مربوط نباشد.

سایر مواردی که باید در معاینه پستانها به مامای خود اطلاع دهید عبارت است از:

بارداری
شیردهی
داشتن ایمپلنت در پستان
انجام بیوپسی از پستان
پایان دوران یائسگی
استفاده از هورمون درمانی
سابقه خانوادگی در ابتلا به سرطان پستان

بهترین زمان معاینه سینه یک یا دو هفته بعد از پایان دوران قاعدگی می باشد که می توانید برای معاینه پستانها به پزشک مراجعه کنید. اگر در دوران خونریزی قاعدگی قرار دارید ممکن است سینه های شما به لمس حساس باشند. نگرانی های خود را در ارتباط با انجام تست، خطرات آن، نحوه انجام معاینه و تفسیر نتایج با پزشک متخصص زنان در میان گذارید.

مرکز مشاوره وخدمات مامایی به صورت فعال در حوزه سلامت زنان با دوشعبه در تهران و قزوین آماده انجام تمامی خدمات مربوط به غربالگری سرطان در خانم ها میباشد روزهای شنبه صبح و عصر در قزوین و روزهای پنج شنبه در نوبت صبح در تهران ویزیت ها برقرار میباشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس بگیرید.

تماس با ما

تهران : ۰۹۳۳۳۲۰۱۷۸۲
قزوین : ۳۳۲۴۶۰۵۵-۰۲۸