۹ درمان خانگی یبوست در بارداری

9 درمان خانگی یبوست در بارداری

یبوست در بارداری یکی از مشکلاتی است که خانمهای باردار ممکن است با آن مواجه شوند و به دنبال درمان های خانگی و سریع یبوست بارداری هستند. بسیاری هم نگران خطرات یبوست بارداری هستند و سوالات زیادی در این باره پرسیده شده بود که بر آن شدیم تا این محتوا را برای شما آماده کنیم. و با بررسی علل یبوست در بارداری، تأثیرات آن بر سلامت مادر و جنین، و راه‌های مدیریت و درمان سریع آن، سعی خواهیم کرد تا به طراحی یک برنامه جامع و کامل برای مدیریت یبوست در بارداری بپردازیم. پس با مهر مادر همراه باشید.

یبوست یکی از مشکلات رایج در این دوران است که ممکن است بر روی کیفیت زندگی زنان باردار تأثیر بگذارد. گاهی ممکن است این مشکل جزئی باشد و گاهی ممکن است بسیار شدید شود و نیاز به مدیریت و درمان پیدا کند. علت های مختلفی برای این مشکل ممکن است وجود داشته باشید که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.

 

چرا یبوست در بارداری را تجربه میکنیم؟

در ابتدا بدانید این مشکل فقط ویژه شما نیست و مادران زیادی یبوست را در بارداری تجربه میکنند و ممکن است ساعتهای زیادی را در توالت بگذرانند و این امر خیلی غیر طبیعی نیست.

یبوست در دوران بارداری ممکن است به دلیل تغییراتی که در بدن شما رخ می‌دهد، به وجود آید. در اینجا به چند عامل اصلی که می‌تواند باعث یبوست در بارداری شود، اشاره خواهیم کرد:

 

تغییرات هورمونی

در دوران بارداری، هورمون‌های شما به شدت تغییر می‌کنند. افزایش هورمون پروژسترون در بدن روی گوارش تاثیر میگذارد و می‌تواند به عضلات روده تأثیر بگذارد و باعث کاهش فعالیت آنها شود، که ممکن است به یبوست منجر شود. در واقع این یک امر طبیعی است و به خواست خداوند در بدن مادران اتفاق می افتد. سرعت گوارش کاهش پیدا میکند. غذا به آرامی در سیستم گوارشی حرکت میکند و تا حد ممکن تمام مواد مغذی غذایی که به آرامی در روده حرکت میکند جذب بدن مادر و جنین شود.

 

افزایش حجم رحم

با بزرگ شدن رحم در دوران بارداری، فشار آن بر روی دیگر اعضای داخلی بدن همچون روده‌ها افزایش می ‌یابد. روده ها فضای کمتری پیدا میکنند و خود این مورد هم میتواند باعث کاهش حرکت طبیعی مواد غذایی در دستگاه گوارش شود و در نتیجه شما دچار یبوست بارداری شوید.

 

تغییرات در رژیم غذایی

یکی دیگر از مواردی که ممکن است در این دوران باعث ایجاد یبوست شود، مصرف مقادیر زیادی از آهن، کلسیم، مولتی ویتامین ها و قرصهای ضد تهوع در دوران بارداری معمول است. این تغییرات در رژیم غذایی ممکن است به تغییر در ترکیب مواد مغذی منجر شود و اختلالاتی در بدن ایجاد کند و بر حرکت روده‌ها نیز تاثیرگذار شود و حرکت آنها را کندتر کرده و به یبوست منجر شود اجابت مجاز را سخت کند.

 

 کمبود آب

همانطور که گفتیم به دلیل تغییرات هورمونی و حرکت کند طبیعی روده های مادران باردار برای جذب حداکثری مواد غذایی، بدن به آب بیشتری نیز نیاز دارد. در واقع خودتان و فرزند درون رحم شما به مصرف آب کافی و بیشتر از همیشه نیاز دارید. مصرف آب کافی در دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است و شما باید با مصرف آب و انواع نوشیدنی های سالم بدن خود را هیدراته نگه دارید و به گوارش و حرکت بهتر روده ها کمک کنید.

 

استرس و نگرانی

یکی دیگر از عواملی که میتواند بر گوارش تاثیر گذار باشد، استرس و نگرانی‌ های مرتبط با بارداری است. این استرس و نگرانی علاوه بر تاثیر منفی روی سلامت کلی بدن شما و تاثیراتی که ممکن است روی جنین بگذارند، میتواند تاثیر مستقیمی بر فعالیت روده شما داشته باشند و به یبوست در بارداری منجر شوند.

 

یبوست در بارداری

 

تأثیرات یبوست بر سلامت مادر و جنین

 

در دوران بارداری، یبوست ممکن است تأثیراتی روی سلامت مادر و جنین داشته باشد. در اینجا به چند تأثیر اصلی این مشکل بر خانمهای باردار و جنین آنها اشاره خواهیم کرد:

 

عدم راحتی بخاطر یبوست بارداری

یبوست می‌تواند باعث ناراحتی و عدم ریلکس بودن در دوران بارداری شود. این مشکل ممکن است باعث افزایش استرس و نگرانی شود که نقش مهمی در روحیه و سلامت روانی مادر دارد.

 

مشکلات گوارشی

یبوست می‌تواند باعث مشکلات گوارشی مانند نفخ ، دل درد و احساس سنگینی در شکم شود. این مشکلات ممکن است برای مادر آزار دهنده باشند و احتمالاً تأثیرات منفی بر کیفیت زندگی او داشته باشند.

 

عدم جذب مواد غذایی

همنطور که پیش تر هم گفتیم تغییرات هورمونی موجب کاهش فعالیت روده ها برای جذب بهتر مواد غذایی میشوند. اما یبوست اگر شدید باشد میتواند باعث کند شدن غیر طبیعی حرکت مواد غذایی در روده ها شود. این امر میتواند منجر به کمبود و کاهش جذب موارد غذایی در بدن مادر شود که می‌تواند به نقصان سلامت جنین و کاهش وزن مادر منجر شود.

 

 

راه‌های درمان یبوست بارداری در خانه

 

حالا که ما به این درک رسیده ایم که چگونه یبوست در دوران بارداری ایجاد می‌شود، در ادامه به نگهداری و بهبود وضعیت گوارشی می‌پردازیم. در اینجا چند راه ساده مدیریت و درمان خانگی یبوست در بارداری آورده شده است:

 

1. افزایش مصرف فیبر

فیبر مهمترین عنصری است که می‌تواند به جلوگیری از یبوست کمک کند. میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، و نان‌های مرغوب منابع خوبی از فیبر هستند. توجه داشته باشید مصرف میوه در دوران بسیار بهتر از مصرف آبمیوه هاست، چرا که آبمیوه علاوه بر قند بالای درون خود که میتواند منجر به دیابت بارداری شود، فیبر ندارد که درمان یبوست کمک کند. بنابراین سعی کنید روزانه حداقل ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر مصرف کنید. اگر مصرف روزانه فیبر شما کم است میتوانید با مشورت پزشک از مکمل های فیبر استفاده کنید.

 

2. مصرف آب به اندازه کافی

آب برای حفظ سلامت گوارش و جلوگیری از یبوست بسیار حیاتی است. به افراد عادی توصیه میشود حداقل ۸ لیوان آب در روز (حدود ۲ لیتر) مصرف کنند. این مقدار ممکن است در دوران بارداری به افزایش نیاز داشته باشد، چرا که هم بدن شما و هم جنین به آب و مایعات بیشتری نیاز دارد و شما باید بدن خود هیدراته نگه دارید تا به سلامتی خود و فرزندتان کمک کنید.

 

3. تغییرات در رژیم غذایی

غذاهایی که غنی از پتاسیم هستند (مثل موز و هلو) می‌توانند به حرکت مواد غذایی در روده‌ها کمک کنند. همچنین، مصرف میوه‌ها و سبزیجات با فیبر زیاد نیز مفید است. رژیم غذایی با تنوع و تعادل اهمیت دارد. سعی کنید مواد غذایی مختلف را در رژیم خود جای دهید تا به انواع مختلف فیبر و مواد مغذی دست یابید.

 

4. تاثیرات برخی داروها بر یبوست بارداری

برخی از داروها نیز ممکن است منجر به یبوست شوند. اگر میتوانید داروهای ضد تهوع کمتر مصرف کنید و یا برند قرص آهن و یا مولتی ویتامین خود را تغییر دهید. این موارد ممکن است یبوست بارداری را تحت تاثیر قرار داده باشند.

 

درمان خانگی یبوست در بارداری سریع

 

5. اجتناب از مصرف غذاهایی که یبوست بارداری را تشدید می‌کنند

برخی غذاها ممکن است یبوست را شدت داده و تشدید کنند. مثلاً فست فود ها و غذاهای پرچرب، محصولات لبنی با چربی بالا و مصرف بالای آهن میتواند از جمله این موارد باشد. توجه داشته باشید ممکن است برخی از غذاهایی که برای دیگران عادی باشد برای شما ایجاد یبوست کند. بنابراین به بدن خود توجه کنید و ببینید با مصرف چه مواد غذایی یبوست شما شدت میگیرد.

 

6. تمرینات سبک

به طور کلی فعالیت ملایم منظم و ورزش بارداری علاوه بر مزایای بسیاری که دارد میتواند به بهبود حرکت روده‌ها و جلوگیری از یبوست کمک کند. پیاده روی، تمرینات یوگا و رقص ملایم در دوران بارداری مناسب هستند. قبل از شروع هرگونه فعالیت جدید، با پزشک خود مشورت کنید. به ویژه در سه ماهه اول و آخر بارداری اگر مشکل خاصی دارید حتما برای انجام فعالیتهای ورزشی با پزشک خود مشورت کنید.

 

7. مدیریت استرس

همانطور که گفتیم استرس میتواند یکی از عواملی باشد که روی یبوست تاثیر گذار باشد. بویژه در دوران بارداری استرس می‌تواند بر تعادل گوارشی تأثیر بگذارد و یبوست را افزایش دهد. با انجام تمرینات آرامشی مانند تنفس عمیق و مدیتیشن استرس را مدیریت کنید. شما میتوانید با شرکت در کلاس بارداری پمرکز مهر مادر و افزایش آگاهی خود در کنار دیگر مادران باردار، استرس خود را مدیریت کرده و آرامش خود را بازگردانید و با تمرینهای تنفسی یوگا نیز آشنا شوید که میتواند به بارداری و زایمان آسان نیز کمک کند.

 

برای شرکت در کلاسهای بارداری مهر مادر روی این لینک کلیک کنید: پکیج طلایی بارداری و زایمان آسان

 

8. مشورت با پزشک

اگر یبوست به مدت طولانی ادامه داشت یا با درمان خانگی یبوست بارداری سریع بهبود پیدا نمیکند، حتماً با پزشک یا مامای خود مشورت کنید. او می ‌تواند بررسی دقیق ‌تری انجام دهد و راهنمایی‌های خاصی برای شما داشته باشد تا به درمان یبوست و متعادل شدن وزن گیری شما کمک کند.

 

9. زمانبندی مصرف غذا

به ساعت بدن خود توجه کنید و سعی کنید وعده های غذایی خود را به صورت منظم و در فواصل زمانی مشخص مصرف کنید. این کمک می‌کند تا گوارش شما به نحو بهتری عمل کند.

 

با انجام این راهکارهای خانگی میتوانید به درمان یبوست بارداری سریع بپردازید.  این تغییرات ساده میتواند باعث مراقبت از روند گوارشی شما شود و در حرکت روده ها بهبودی حاصل کند. در صورتی که با انجام این راهکارها مشکل یبوست ادامه پیدا کرده یا بهبود نیافت، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

 

 

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید