یائسگی
تعریف سازمان جهانی بهداشت از یائسگی منوپوز توقف دائمی قاعدگی به علت از دست دادن فعالیت فولیکولهای تخمدانی است، این توصیف با ۱۲ ماه قطع قاعدگی که ناشی از حاملگی یائسه شیردهی نباشد، دقیقتر میشود. متوسط سن شروع یائسگی ۴۸ تا ۵۵ سالگی زندگی است و با علائم زیادی همراه است. نکته: در صورتی که تخمدانها با جراحی نیز برداشته شوند نیز یائسگی رخ خواهد داد. در این مورد ممکن است علائم یائسگی حتی بسیار شدیدتر ظاهر شوند زیرا هورمونها یکباره دچار افت میشوند. برداشتن رحم (هیسترکتومی) نیز باعث قطع پریود میشود ولی یائسگی را به دنبال ندارد (مگر آن که تخمدانها نیز براشته شده باشند). با این حال تا یکسال بعد از پایان آخرین پریود، شانس باردار شدن کاملاً صفر نخواهد بود. با شروع یائسگی دوران باروری و بارداری به طور کامل پایان مییابد.
مرکز مشاوره و خدمات مامایی مهرمادر افتخار دارد که در زمینه بهداشت دوران میانسالی و یائسگی در خدمت این قشر از زنان ارزشمند جامعه باشد. محورهای ارائه شده در مشاوره میانسالی و یائسگی در این مرکز عبارت است از:
۱- بهداشت فردی
۲- غربالگری و معاینات دورهای پستان
۳- پاپ اسمیر (تست سرطان)
۴- تغذیه مناسب در دوران یائسگی
۵- بهداشت روانی در میانسالی و یائسگی
۶- ورزشهای مناسب این دوران جهت پیشگیری از پوکی استخوان، علائم ادراری
۷- مسائل جنسی و زناشویی در میانسالی و یائسگی
و…..
بلوغ
بلوغ چیست؟
بلوغ در لغت به معنی کامل شدن و به حد کمال رسیدن است. سن شروع بلوغ در پسران معمولاً ۱۰ – ۱۴ سال سالگی است. در این دوران تغییرات چسمی و روانی آنچنان سریع و همه جانبه است که نوجوان را گاه دچار تشویش و نگرانی کرده و تصمیم گیری ها را برایش مشکل می سازد و گاهی موجب بروز مشکلاتی در برخورد وی با خانواده و مردم می شود.
سن رسیدن به بلوغ متفاوت است: بلوغ می تواند در هر زمانی بین ۱۰ تا ۱۹ سالگی اتفاق افتد ، ولی متوسط سن بلوغ در دختران ۱۱ سالگی است و پسران یک یا دو سال بعد از آن به سن بلوغ می رسند . این تفاوتها در سن بلوغ به همان اندازه که مربوط به خود فرد است به مسایل اجتماعی هم در هر دو جنس مربوط می شود .
مرکز مشاوره و خدمات مامایی مهرمادر افتخار دارد که در زمینه بهداشت دوران بلوغ در خدمت نوجوانان عزیز باشد.
تماس با ما
تهران : ۰۹۳۳۳۲۰۱۷۸۲
قزوین : ۳۳۲۴۶۰۵۵-۰۲۸
اینستاگرام
mehremadaar@