زایمان فیزیولوژیک و ۱۰ مزیت بی نظیر آن

زایمان فیزیولوژیک و 10 مزیت بی نظیر آن

زایمان فیزیولوژیک فرایند طبیعی و خود به خودی زایمان طبیعی مادر است که در آن بدون هیچ گونه دارو و دخالت های پزشکی و با کمک مکانیزم های طبیعی که در بدن مادر هنگام زایمان اتفاق می افتد، نوزاد به صورت کاملا طبیعی به دنیا می آید.

در این نوع زایمان به دلیل استفاده نکردن از داروها، بی حسی ها و … بدن مادر به گونه ای عمل میکند که نوزاد با کمترین مشکل و به صورت کاملا طبیعی متولد میشود.

این روش مخالف روش های مداخله ای همچون زایمان طبیعی و زایمان سزارین با استفاده از داروهای تسکین درد میباشد و با استفاده از روشهای طبیعی به کنترل درد میپردازد.

توجه داشته باشید که برای انجام این نوع زایمان لازم است که در دوران بارداری در کلاسهای بارداری شرکت کنید، تغذیه بارداری خود را به خوبی رعایت کنید. ورزش بارداری و یوگا بارداری را جزو روتین خود قرار دهید تا از نظر بدنی و روحی آماده انجام این نوع زایمان باشید.

اگر آمادگی لازم را کسب نکرده باشید و دارای اضافه وزن زیادی داشته باشید، از نظر جسمی، لگن شما آماده زایمان طبیعی نشده باشد، تنفس های مختلف و انواع ماساژ را آموزش ندیده باشید این نوع زایمان برای شما مناسب نخواهد بود.

در کلاسهای بارداری مرکز مهر مادر شما میتوانید علاوه بر دریافت گواهی دوره برای ارائه به بیمارستان برای انجام زایمان فیزیولوژیک، شما تمام آموزشهای لازم درباره زایمان را فرا گرفته و آمادگی های لازم را کسب میکنید. این آموزشها در مرکز مهر مادر به دو صورت آنلاین و حضوری انجام میشود. برای اطلاعات بیشتر به اینستاگرام مرکز به آدرس mehremadaar@ مراجعه کرده و یا با شماره های مرکز در بالای صفحه بخش تماس با ما، تماس حاصل نمایید. 

 

زایمان فیزیولوژیک چیست

حتما شما هم در مورد زایمان فیزیولوژیک و مزایای آن برای مادر و نوزاد شنیده اید؛ ولی برایتان سوال شده است که زایمان فیزیولوژیک چه فرقی با زایمان طبیعی دارد؟ در زایمان طبیعی هم نوزاد با فرایند طبیعی بدن مادر به دنیا می آید. پس چرا میگویند زایمان فیزیولوژیک تا این حد خوب است و بر دیگر انواع زایمان برتری دارد؟

اگر شما اواخر دوران بارداری تان است و دوست دارید بدون کمترین آسیب برای خودتان و نوزادتان فرایند زایمان را طی کنید و برای خودتان مامای خصوصی یا مامای همراه انتخاب کرده اید، احتمالا پیشنهاد آنها برای شما زایمان فیزیولوژیک بوده است.

زایمان فیزیولوژیک بر این باور استوار است که بدن زن برای زایمان طبیعی طراحی شده و میتواند بدون نیاز به مداخله‌ های خارجی این فرایند را به انجام برساند.

در این نوع زایمان که از داروهای مسکن استفاده نمیشود، مادر با استفاده از تکنیکهای مختلف مانند تمرینات تنفسی، تغییر وضعیت بدن و تکنیک‌ های ریلکسیشن برای کاهش درد و استرس استفاده میکند که در کلاسهای بارداری به خوبی فرا گرفته است. در این نوع زایمان، مادر نقش اصلی را ایفا میکند و تیم پزشکی بیشتر به عنوان پشتیبان و ناظر عمل میکند.

در بخشهای بعدی به بررسی تفاوت زایمان طبیعی با زایمان فیزیولوژیک نیز میپردازیم.

 

باردار هستید و به دنبال اطلاعات بیشتری درباره دوران بارداری هستید؟

در دوره جامع کلاس بارداری ما شرکت کنید و اطلاعات مورد نیاز خود را از بهترین متخصصین دریافت کنید!

ثبت نام پکیج طلایی بارداری و زایمان

 

فرایند زایمان فیزیولوژیک

در این بخش به بررسی فرایند زایمان فیزیولوژیک و مراحل آن میپردازیم. البته در کلاسهای بارداری مرکز مهر مادر شما در یکی از جلسات به صورت کامل درباره این مراحل همه چیز را می آموزید و آموزش میبینید که چطور خود را برای زایمان فیزیولوژیک آماده کنید.

زایمان فیزیولوژیک به چهار مرحله اصلی تقسیم می‌شود:

 

1.  مرحله اول: شروع انقباضات

  •    این مرحله با شروع انقباضات رحم آغاز می‌شود که باعث باز شدن دهانه رحم می‌شود.
  •    این مرحله ممکن است چند ساعت تا چند روز طول بکشد.

 

2.  مرحله دوم: تولد نوزاد

  •   در مرحله بعدی، انقباضات شدیدتر و منظم‌ تر می‌شوند و نوزاد به سمت کانال زایمان حرکت می‌کند.
  •   این مرحله معمولاً کوتاه‌تر از مرحله اول است و با تولد نوزاد به پایان می‌رسد.

 

3.  مرحله سوم: خارج شدن جفت

  •    پس از تولد نوزاد، انقباضات ادامه پیدا میکند تا جفت از رحم جدا شده و خارج شود.
  •    این مرحله معمولاً چند دقیقه تا نیم ساعت طول می‌کشد.

 

4.  مرحله چهارم: ریکاوری مادر

  •    این مرحله شامل ریکاوری مادر و شروع به مراقبت از نوزاد است.
  •    در این مرحله، مادر و نوزاد برای اولین بار با هم تماس پوستی برقرار میکنند که برای شروع شیردهی و ایجاد پیوند عاطفی مهم است.

 

مزایای زایمان فیزیولوژیک

همانطور که گفتیم سیستم بدن مادر این طور شکل گرفته است که به صورت طبیعی و به تنهایی و بدون مداخله پزشکی از پس زایمان بر بیاید. در گذشته که امکانات پزشکی تا حد امروز گسترده و در دسترس نبود، مادران فقط با کمک یکی از نزدیکانشان و یا حتی به تنهایی نوزاد خود را بدون مشکل به دنیا می آوردند.

 

هزینه زایمان فیزیولوژیک

 

مزیتی که گذشتگانمان نسبت به ما داشتند، فعالیت بیشتر و استفاده از مواد غذایی کاملا طبیعی و دوری از استرس ها و تنش ها بوده است. امروز اگر ما میخواهیم زایمانی به سبک فیزیولوژیک انجام دهیم باید آگاهانه و با آمادگی کامل باشد و آموزش ببینیم تا خود را از نظر روانی و جسمی به سطح قابل قبولی برسانیم.

در این صورت این نوع زایمان برای مادران دارای مزایای بسیار خواهد بود که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم.

 

1. کاهش عفونت ها

از آنجا که در زایمان فیزیولوژیک از روشهای جراحی و مداخله های پزشکی استفاده نمیشود، امکان احتمال عفونت های خطرناک و علائم خطر پس از زایمان تا حد زیادی کاهش میابد.

۲. بازیابی سریعتر مادر

از آنجا که این روش زایمان کاملا طبیعی و منطبق با بدن مادر است و از داروهایی مثل سرم فشار، انواع داروهای بیهوشی و بی حسی و … استفاده نمیشود و عوارض استفاده از آنها برای مادر ایجاد نمیشود. برش و بخیه های عمل جراحی را ندارد و زودتر به سلامت خود باز میگردد و به زندگی طبیعی خود میپردازد.

۳. خونریزی کمتر

در زایمان طبیعی معمولا مادر میزان خونریزی کمتری نسبت به زایمان سزارین دارد. حدودا نصف خونریزی سزارین بنا براین خون کمتری از دست داده و کمتر دچار ضعف و بیماری خواهد شد.

۴. تقویت سیستم ایمنی نوزاد

نوزادانی که به صورت طبیعی به دنیا می‌ آیند، به دلیل عبور از کانال زایمان، با باکتری‌ های مفید مادر تماس پیدا کرده که میتواند باعث کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن آنها شود.

۵. پیوند عاطفی قوی تر با نوزاد

از آنجا که در زایمان فیزیولوژیک مادر از روشهای بیهوشی استفاده نمیکند و کاملا هوشیار است، از همان ابتدا میتواند با فرزند خود ارتباط برقرار کند. تماس پوست به پوست داشته باشد و عملیات شیردهی را آغاز کند و به مراقبت از نوزاد که میتواند موجب پیوند عاطفی قوی تر مادر و نوزاد شود.

۶. استرس کمتر نوزاد

در این نوع زایمان چون مراحل آن و انقباضات از چند ساعت تا چند روز ممکن است به طول بینجامد، نوزاد کم کم در جریان اتفاقی که قرار است بیفتد، قرار میگیرد. و خودش نیز متوجه عملیات تولد میشود و حتی برای آن تلاش میکند و دچار استرس کمتری نسبت عمل سزارین میشود.

۷. سلامت ریه های نوزاد

در زایمان فیزیولوژیک و طبیعی نوزاد به تدریج از کانال زایمان عبور کرده و این فرآیند به او کمک میکند تا مایع‌ موجود در ریه‌ ها و مجاری تنفسی‌ اش تخلیه شود. این عمل میتواند به بهبود تنفس نوزاد و کاهش خطر برخی از مشکلات تنفسی کمک کند.

۸. افزایش اعتماد به نفس مادر

مادرانی که زایمان فیزیولوژیک را تجربه میکنند، اغلب احساس قدرت و اعتماد به نفس بیشتری میکنند. کم کاری هم نکرده اند، شاخ گول را شکسته اند.

۹. کاهش ریسک افسردگی پس از زایمان

مطالعات و تحقیقات نشان داده است مادرانی که با این روش نوزاد خود را به دنیا می آورند، ریسک افسردگی پس از زایمان تا حد زیادی در آنها کاهش پیدا میکند.

۱۰. رشد و سلامت بیشتر نوزاد

از آنجا که نوزادانی که به روش فیزیولوژیک به دنیا میآیند بدون استفاده از داروها و مداخلات پزشکی به دنیا می آیند، کمتر دچار عوارض داروها قرار میگیرند و سالم تر هستند. همچنین به دلیل اینکه معمولا تا ۳۹ یا ۴۰ هفتگی در رحم مادر هستند، به صورت طبیعی مراحل رشد در رحم را به صورت کاملتری طی میکنند و به تکامل بیشتری میرسند. این نوزادان کمتر دچار زردی نوزاد و معمولا نیاز به بستری و مراقبت های ویژه بعد زایمان پیدا نمیکنند.

 


مطالب مرتبط:

بهترین ماما در تهران

گذاشتن آی یو دی IUD

کرم ضد ترک بارداری طبیعی

شی باتر

 

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید