لانه گزینی در رحم

لانه گزینی در رحم

لانه‌ گزینی یکی از مراحل مهم و ابتدایی در فرآیند بارداری است که بسیاری از افراد اطلاعات دقیقی درباره چگونگی آن ندارند. در این مرحله تخمک بارور شده به دیواره رحم متصل میشود و به این ترتیب بارداری به صورت رسمی آغاز میشود.

داشتن آگاهی در این زمینه میتواند به خانمها کمک کرده تا با شناسایی علائم لانه گزینی و بارداری و درک صحیح از آن به دنبال مراقبت‌ های لازم بروند.
در این مقاله مهر مادر تلاش کرده‌ ایم به بررسی این موضوع بپردازیم تا با آگاهی بیشتری با دوران مهم بارداری روبرو شوید.

شرکت در کلاس بارداری و آمادگی زایمان مرکز مهر مادر با مدرک رسمی به شما کمک میکند به آگاهی کامل از هر آنچه در بارداری نیاز دارید برسید و دوران بارداری لذت بخشی را تجربه کنید!

لانه‌ گزینی چیست؟

لانه‌ گزینی یا Implantation به فرآیندی اطلاق میشود که در آن تخمک بارور شده (رویان) به دیواره داخلی رحم می‌ چسبد. این مرحله از بارداری معمولاً بین ۶ تا ۱۲ روز پس از تخمک‌ گذاری اتفاق می‌ افتد. یعنی در صورتی که لقاح صورت گرفته باشد لانه گزینی در این زمان اتفاق می افتد.
لانه‌گزینی نشان‌دهنده شروع بارداری است و در صورت موفقیت‌ آمیز بودن آن، هورمون بارداری (hCG) در بدن ترشح می‌شود که می‌تواند در  تست‌ بارداری خانگی یا آزمایش بتا تشخیص داده شود.

علائم لانه‌ گزینی

از آنجایی که لانه‌ گزینی علائم بسیار خفیفی ایجاد میکند، بسیاری از زنان به سختی متوجه این فرآیند میشوند و برخی هم ممکن است اصلا متوجه نشوند. در ادامه به برخی از علائم رایج لانه گزینی میپردازیم:

لکه‌بینی یا خونریزی خفیف

یکی از شایع‌ ترین علائم لانه‌ گزینی، لکه‌ بینی سبک و کوتاه‌ مدت است که معمولاً به صورت خونابه‌ ای با رنگ صورتی روشن یا قهوه‌ ای ظاهر میشود. این خونریزی معمولاً به دلیل نفوذ رویان به دیواره رحم ایجاد میگردد و برخلاف خونریزی قاعدگی، بسیار کم حجم و کوتاه‌ مدت است و ممکن است بین ۱ تا ۳ روز طول بکشد و نباید با خونریزی قاعدگی اشتباه گرفته شود.

درد و گرفتگی خفیف در ناحیه شکم

برخی زنان ممکن است دردهای خفیفی مشابه گرفتگی‌ های عادت ماهیانه را تجربه کنند که معمولاً کوتاه‌ مدت بوده و معمولا تنها در یک طرف از شکم احساس میشود.

تغییرات در دمای پایه بدن

بعد از لانه‌ گزینی، دمای پایه بدن ممکن است کمی افزایش یابد که این موضوع نشانه‌ ای از فعالیت‌ های هورمونی در بدن و شروع فرایند بارداری است و کاملا طبیعی میباشد.

تغییرات خلق وخو

تغییرات خلق و خو به دلیل تغییرات هورمونی ناشی از لانه‌ گزینی در برخی افراد ممکن است بعد از لانه‌ گزینی گزینی اتفاق بیفتد. که این نوسانات هورمونی میتواند یکی از نشانه‌ های لانه گزینی جنین در رحم باشد.

خستگی

خستگی مفرط یکی از نشانه‌ های اولیه بارداری و لانه‌گزینی در رحم است و به دلیل افزایش تولید پروژسترون در بدن مادر رخ می‌دهد.

 

راه‌های افزایش شانس لانه‌گزینی گزینی موفق

اگر قصد باردار شدن دارید در ابتدا به شما پیشنهاد میکنم مقاله اقدام به بارداری مطالعه کنید تا آموزش ببینید که اقدامات لازم قبل از بارداری چیست؟
از مهمترین عواملی که لازم است تا لانه گزینی به طور موفقیت‌ آمیز صورت پذیرد، این است که رحم در وضعیت سلامت باشد، کیفیت تخمک و اسپرم در شرایط مناسبی باشد و تعادل هورمونی وجود داشته باشد. برای اینکه بدنتان در وضعیت مناسب و متعادلی باشد میتوانید با این راهکارها باعث افزایش شانس لانه‌گزینی موفق در رحم شوید:

  • داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از مواد مغذی و متنوع، مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین‌ها می‌تواند به بهبود سلامت رحم و افزایش شانس لانه‌ گزینی کمک کند. مصرف غذاهای سرشار از اسید فولیک، مانند سبزیجات برگ‌دار، عدس و نخود فرنگی، می‌تواند به سلامت رحم کمک کند.
    دریافت ویتامین D از منابع غذایی متنوعی مانند ماهی چرب، زرده تخم‌ مرغ، و نور خورشید، برای تنظیم هورمون‌ها و تقویت سیستم ایمنی اهمیت زیادی دارد.
    آهن موجود در گوشت قرمز، اسفناج و حبوبات برای افزایش گردش خون در رحم و فراهم‌سازی محیط مناسب برای لانه‌گزینی ضروری است.
  • کاهش استرس یکی دیگر از راهکارها است چرا که استرس می‌تواند بر روی تعادل هورمونی و پذیرش رحمی تأثیر منفی بگذارد. بنابراین کاهش استرس از طریق روش‌های مختلفی مانند مدیتیشن و یوگا می‌تواند به افزایش شانس لانه‌گزینی کمک کند. علاوه بر اینکه یوگا بارداری نیز در دوران بارداری برای داشتن زایمان طبیعی موفق بسیار تاثیر گذار است.
  • مصرف دخانیات و الکل می‌تواند به طور مستقیم بر روی کیفیت تخمک‌ها و سلامت اندومتر اثر منفی بگذارد و شانس لانه‌ گزینی را کاهش دهد. در نتیجه، ترک این موارد برای زنان در سنین باروری توصیه می‌شود. همچنین مصرف مواد مخدر و اعتیاد آور روی کیفیت، تعداد و تحرک اسپرم ها نیز تاثیر گذار است و میتواند باعث کاهش احتمال باروری و لانه گزینی و افزایش احتمال نقص های ژنتیکی در جنین شود.
  • انجام ورزش منظم و متعادل و حتی فعالیت‌های سبک مانند پیاده‌ روی میتواند به بهبود گردش خون و سلامت عمومی بدن کمک کند. با این حال، از ورزش‌های شدید و سنگین که ممکن است منجر به کاهش چربی‌های ضروری بدن یا اختلال در ترشح هورمون‌ها شوند، اجتناب کنید.
  • داشتن وزن مناسب (نه زیاد و نه کم) و کنترل آن به دلیل تنظیم هورمون‌های جنسی، به حفظ سلامت سیستم تولید مثل و بهبود شانس لانه‌گزینی کمک می‌کند. چاقی یا لاغری بیش از حد می‌تواند تعادل هورمونی را مختل کرده و منجر به مشکلاتی در فرآیند لانه‌گزینی شود.
  • مراجعه به پزشک برای بررسی هورمونی و سلامت رحم از دیگر مواردی است که برای افزایش شانس لانه‌گزینی گزینی اهمیت دارد. اگر پیش از این مشکلاتی در بارداری یا لانه‌گزینی داشته‌اید، توصیه می‌شود با پزشک خود درباره انجام آزمایش‌های هورمونی و بررسی وضعیت سلامت رحم مشورت کنید. برخی از زنان ممکن است نیاز به درمان‌های خاصی برای تنظیم هورمون‌ها یا بهبود سلامت اندومتر داشته باشند.
  • در صورت مراجعه به پزشک یا ماما و انجام آزمایش ممکن است دچار کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی باشید. بنابراین پزشک احتمالا ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند اسید فولیک، آهن، ویتامین D و ویتامین C را برای جبران کمبودهای بدن شما تجویز میکند.

این راهکارها به صورت کلی می‌توانند شانس لانه‌گزینی موفق و بارداری را افزایش دهند. در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرعادی یا شک در خصوص موفقیت لانه‌گزینی، مشاوره با متخصص زنان و زایمان یا مامای خصوصی خود را فراموش نکنید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید